HAUER

Terwijl er aan de horizon een onweersbui broeit, scheuren we in onze afgeragde convertible door de ‘Dutch desert’ het gedonder tegemoet. Uit de speakers knalt een mixtape met Queens of the Stone Age, Fontaines D.C. en Sonic Youth…

HAUER maakt eigenwijze en puntige indierock. Catchy liedjes met een angel. Muziek met een ruw randje eelt dat net scherp genoeg is om een gaatje in je hart te rijten. Deze muzikanten, die allen hun sporen verdiend hebben in verschillende bands (o.a. Männer ohne Nerven, C/4, Indium), zetten een live-set neer waar het speelplezier en de energie vanaf spatten. Het tintelende gevoel dat je krijgt wanneer je aan een 9 volt batterij likt.

De mannen van HAUER (voorheen Corduroy) speelden dit jaar o.a. op De BuitenKroeg Koningsdag Festival Arnhem (tussen De Likt en Claw Boys Claw) en eerder o.a. op de Zwarte Cross, als support van The Breeders in Paradiso en The Five Horse Johnson in 013. Momenteel wordt de laatste hand aan de mix voor het debuutalbum gelegd dat medio 2023 op vinyl uit zal komen.

Johan Reukers, zang/gitaar
Peter van der Linde, drums/zang
Bart Kaper, gitaar/zang
Alex Miggelenbrink, bas/zang